ТОА Е ТАА: Единствената вештина што навистина е потребна за добар секс


Луда хемија, феноменални вештини, физичка издржливост и оргазам – многумина мислат дека нема добар секс без овие четири „состојки“. Сепак, се чини дека многу од она што го мислиме за сексот е погрешно.

Експертите велат дека само една раабота гарантира вистинско сексуално задоволство – целосна посветеност!

Главните елементи на целосната посветеност на партнерот се фокусот за време на сексуалниот однос, чувството на длабока еротска интимност, добрата комуникација, искреноста и желбата за задоволување.

Неодамнешно истражување покажа дека многу луѓе не посветуваат премногу внимание на самиот оргазам затоа што сексот може да биде лош со него или и покрај него.

Повеќе внимание се посветува на т.н. оптимална сексуалност и идејата дека сексот може да биде неисцрпен извор на задоволство без оргазам.

Повеќето од анкетираните парови ја наведоа тоталната посветеност како најважен елемент на сексуалното искуство, бидејќи нагласува меѓусебно почитување, прифаќање и нежност.

Изгледот на телото и техниката се на самото дно на листата приоритети во сексот, бидејќи добрите партнери доаѓаат во сите форми и големини, а вештините доаѓаат со искуство, пишува zadovoljna.hr.

 

Извор: zadovoljna.hr.


 

Leave a Reply