Нова смртоносна онлајн игра: почина тинејџер од Италија


Се појави нова опасна онлајн игра, што доведе до смрт на момче. Оваа игра во принцип е слична на познатата смртоносна игра Син кит.

Трагедијата се случила во Италија. Според Дејли Меил, студентот извршил самоубиство откако учествувал во онлајн игра. Барем така навеле во извештајот локалните полициски истражители.

11-годишно момче оставило белешка за смртта. Во него, тој напишал дека ги сака своите родители и додаде дека „треба да го следи црниот човек во качулка“.

Според полицијата, ова е измислен лик по име Џoнатан Галиндо. Тој изгледа како куче што личи на човек и носи темна качулка.

Играта започнува од моментот кога некој ќе го додаде Галиндо во разговорот. Овој лик дава едноставни задачи како „будење среде ноќ“ или „гледање застрашувачки филм“. Но, со текот на времето, задачите стануваат поопасни. Доаѓа до точка дека учесникот мора да се стави во смртна опасност или да изврши самоубиство.


Leave a Reply