Коронавирус: бројот на жртви во светот надмина 1 милион


Според најновите податоци на порталот „worldometer“ , бројот на жртви на новиот вид коронавирус во светот надмина 1 милион, додека идентификуваните случаи на заболување веќе се повеќе од 33 милиони.

САД се во водство, Индија е втора, а Бразил е трет. Рестриктивните мерки се заоструваат во многу земји. Владата на Велика Британија не исклучува воведување на нова блокада ако ширењето на инфекцијата не може да се забави. Во Израел е воведен целосен карантин.


 

Leave a Reply