Ако некој ве натера да страдате, запомнете дека еден ден и тој ќе биде повреден.


Во најнепогодно време, сè што некој ви направил за вие да страдате, ќе му се врати и тој дури нема да може тоа да го поврзе со вас.

Секој што ве натерал да страдате, еден ден ќе се соочи со истото страдање и болка во срцето. Универзумот еден ден ќе се сврти и против овие луѓе, како што некогаш се свртел против вас. И тоа воопшто не е карма. Ова е другата страна на човековата природа. Сите страдаме. Некои од нас страдаат повеќе, и можеби на прв поглед изгледа нефер, но животот има свои начини да ги натера луѓето да страдаат кога најмалку очекуваат.

Еден ден, кога сè изгледа совршено, некои работи одеднаш ќе тргнат наопаку. И тогаш ве очекува очај, тага, болка во срцето.

Но, рационалното размислување ќе ви помогне да се справите со страдањата.

Ако друго лице е одговорно за вашата болка, вие сакате да се одмаздите. Сакате да му наштетите по секоја цена. Да го натерате да страда исто како што тој направил да страдате вие. Чекате универзумот да се сврти против него и, како каснување од куче до коска, го зграпчувате зборот „одмазда“. И, ако ништо не се случи, се обесхрабрувате, бидејќи универзумот не ја избрал вашата страна. Но, тоа не е баш така.

Универзумот нема омилени.

И еден убав ден, во најнесоодветно време и на најнесоодветен начин, ќе му се врати она што ти го сторил тебе, а тој дури нема да може да го поврзе тоа со тебе.

Едно нешто со сигурност може да се каже за енергијата: секогаш враќате сè што сте одземале на овој свет. Ако некој намерно повреди некого, се однесува немилосрдно со оние што случајно го повредиле и ги малтретира другите само затоа што имаат некаква моќ, можете да бидете сигурни дека еден ден сето ова ќе им се врати.

Можете да го наречете како сакате, последица или карма, но на крајот, она што ќе го посеете е она што ќе го жнеете. Еден ден на таквите луѓе ќе им биде одземена моќта, без оглед дали во нивната социјална група, на работа или дома. А, кога тоа ќе се случи, кога конечно ќе се чувствуваат кревко и без моќ како што тие направија кон другите, животот тогаш ќе го наплати својот данок.

Дали сакате да ја знаете главната разлика помеѓу нив и вас? Во животот. Злобниците сеат смо зло, не знаејќи како правилно да го користат своето животно искуство. Ти ќе созрееш, додека тие ќе згаснат од болката што ти ја предизвикале. И, тие самите нема да можат да се справат со тоа. Ова ќе ги скрши, ќе ги разбие на парчиња додека вие ги собирате остатоците од вашиот живот и ги враќате.

Затоа, не грижи се.

Немој да мислиш дека си останал сам со твојата болка и дека оние што те натерале да страдаш никогаш нема да го знаат истото разочарување и болка. Не верувајте дека сте станале цел на универзумот. Научете од лекциите што ви ги дава.

Тагувајте, плачете, извлечете ја највредната лекција од оваа болка, а потоа станете и кажете им збогум на чудовиштата кои ве повредиле, знаејќи дека еден ден и тие ќе страдаат.


Leave a Reply