Еми наградите во пижами од дома

Овогодинешното доделување на Еми наградите ќе бидевиртуелно. Најмногу номинации има серијата Watchmenна HBO, дури 26. Домаќин ќе биде Jimmy Kimmel, а доделувањето на наградите ќе го води од празниот театар во Лос Анџелес. Номинираните церемонијата ќе ја следат од своите демови. Организаторите ги поттикнуваат добитниците да бидат креативни во своите говори и да бидат опуштени, па ги повикаа да бидат облечени во пижами, наместо во вечерни тоалети и одела.

Прашањето кое сите гопоставуваат е, која серија ќе ја наследи Game Of Thrones?

Имајќи на ум дека заврши оваасерија на HBO и таа е рекордер по број на освоени Еми награди, борбата за наградата во категоријата драмски серии ќе биде многу напната. Олеснување за HBO е штово вистинско време ја имаат серијата Succession– ова го изјави колумнистот на Dearline, Pete Hammond. Succession има 18 номинации, а ист број номинации има и серијата на Netflix, Ozark.

Сериите нa Netflix освоија рекордни 160 номинации, па компанијата се надева дека тие за прв пат ќе освојат некоја од главните награди.

Извор: 24sata.hr

Leave a Reply