Сукњата од тул на Кери, во “Сексот и градот” чинела само 4 евра

Патриша Филд, костимограф и личност која серијата „Сексот и градот“, ја направи една од најдобрите костимирани телевизиски дела,скукњата која Кери ја носи нанајавната шпица, ја купила на попуст, за само 4 евра.

Кратката сукња од тул, кое за кратко време стана хит, кога серијата беше на врвот на својата слава пред дваесетина години, и денес има посебно место во гардеробата на романтичарките ширум светот.

Филд е костимограф и има око и „нос“ за модата и трендовите, и таа лично создаде многу од нив, токму преку „Сексот и градот“.

Taa не смета декапарчињата облека треба да бидат скапи, иако серијата изобилува со големи брендови. Сепак, некои парчиња чинат малку, и се генијални, на пример розовата сукња што стана симбол на серијата и на стилскиот оптимизам.

Филд, всушност, ја купила сукњата случајно. Ја нашла во обична продавница, во корпа со остатоци од колекцијата со попуст, со мисла–“можеслучајно некогаш дами затреба”, пишува Cheatsheet.

Leave a Reply