Драматично предупредување на СЗО: Ќе биде многу потешко

Светската здравствена организација (СЗО) предупреди дека бројот на смртни случаи
од КОВИД-19 во Европа, октомври и ноември, се очекува да се зголеми.
„Ќе биде многу потешко. Во октомври и ноември ќе бидеме сведоци на зголемување на
стапката на смртност“, рече директорот на СЗО за Европа, Ханс Клуге.
Тој посочи дека појавата на вакцината нема да стави крај на епидемијата.
„Цело време слушам како луѓето велат дека вакцината ќе стави крај на епидемијата.
Тоа не е точно“, изјави Клуге.

(Tanjug)

Leave a Reply