Легендарните Rolling Stones се првите кои во шест различни децении имаат најпродаван албум во Британија

Rolling Stones вчера повторно се најдоа на првото место на листата на најпродавани
албуми во Велика Британија, со што влегоа во историјата како група со најпродаван
албум во шест различни децении во земјата, објави Official Charts Company.
Групата, кој започна да настапува во 1962 година, е прва на листата, со ремастерирана
верзија на албумот „Goats Head Soup“, кој првично беше издаден во 1973 година, кога
беше и најпродаван.
Легендарните Stones го повторно го објавија албумот од 1973 година, но на него се
наоѓаат и три необјавени песни.
Rolling Stones кои сè уште редовно настапуваат иако нивните членови, фронтменот
Мик Џегер (77) и гитаристот Кит Ричардс (76) имаат над 70 години, сега имаат 13
албуми кои беа најпродавани во Велика Британија, како и Елвис Присли и Роби
Вилијамс.
Само Битлси имаат повеќе, 15 албуми, објавуваат од Official Charts Company.
Извор: Official Charts Company

Leave a Reply