Каква штета! Ким Кардашијан нема да биде прва дама на Америка: Кандидатурата на Канје Вест за претседател е одбиена

Врховниот суд донесе одлука, Канје Вест не да може да се кандидира за претседател на Соединетите Американски Држави.

Со едногласна одлука, судот утврди дека републиканскиот државен адвокат Френк ЛаРоуз, постапил во согласност со законот кога тој ги отфрлил скоро 15.000 потписи и други документи што раперот ги доставил за својата кандидатура.

Како причина за одбивањето, наведени се неконзистентните информации во документите за собирање потписи. Адвокатите на кампањата на Канје Вест поднесоа жалба, тврдејќи дека ЛаРоуз има должност да прифати било чија кампања, се додека против тој кандидат нема жалби и тие веруваат дека со ова е прекршен законот на сојузната држава Охајо.

Канје ја поднесе својата кандидатура во 12 земји. За жал, на Ким Кардашијан нема да и се  исполни желбата да биде прва дама на Америка.

Leave a Reply