LIDL планира да отвори свои продавници и во Македонија

Германскиот трговски синџир „Лидл“ планира да отвори свои продавници и во Македонија, дознава InStore.mk од свои извори. Во трговскиот сектор веќе и јавно се зборува за влезот на „LIDL“ на македонскиот пазар. Но, од седиштето на компанијата во Германија ниту ја потврдиле, ниту децидно ја демантирале информацијата. Според изворите на InStore.mk, „Лидл“ ќе стартува со една продавница. Станува збор за објект кој нема да го земе под закуп, туку ќе го гради. Засега нема информација кога точно тоа би се случило, но изворите кажуваат дека подготовките на „Лидл“ веќе се влезени во сериозна фаза.

Повеќе прочитајте тука