Светско првенство во ракомет мажи до 19г во Спортски Центар Јане Сандански и ВИП Арена од 6-18 Август

Во период од 6ти до 18ти Август 2019 година во Спортски Центар Јане Санданск и ВИП Арена во Скопје ќе се одржи Светското првенство во ракомет за мажи до 19 години. 24-те најдобри тима ќе се борат за трофејот на Светското првенство на IHF Men’s Youth (u19) за 2019 година

Учесници:

Домаќините: Македонија

Африка: Египет, Нигерија, Тунис

Азија: Бахреин, Јапонија, Кинески Тајпеј, Саудиска Арабија

Европа: Шведска, Исланд, Данска, Хрватска, Шпанија, Германија, Франција, Србија, Словенија, Унгарија, Норвешка, Португалија

Пан Америка: Канада, Бразил, Аргентина, Чиле

Leave a Reply